© AP

Harry Potter-acteur verliest strijd tegen fiscus over miljoen pond

Rupert Grint, de Ron Weasley-vertolker (Ronald ‘Ron’ Virus Wemel) uit de Harry Potter-filmreeks, heeft een rechtsgeding tegen de Britse belastingdienst verloren. De 27-jarige acteur had bezwaar aangetekend tegen zijn belastingaanslag en een miljoen pond (rond de 1,2 miljoen euro) aan belastingbetalingen teruggevorderd. Dinsdag raakte bekend dat de bevoegde rechtbank het bezwaar naast zich heeft neergelegd

Grint liet 20 maanden aan inkomsten belasten in de kalenderjaren 2009-2010. Dat betekende dat hij acht maanden aan inkomsten niet had aangegeven in 2010-2011. Zo kon hij een verhoging van het allerhoogste belastingtarief van 50 procent deels ontlopen. In Groot-Brittannië is dat in principe mogelijk. De rechtbank oordeelde echter dat de wijziging van de betalingstermijn ongeldig was.

Bij de juridische procedure had Grint aangegeven dat hij zich nauwelijks met belastingzaken bezighoudt. Dat laat hij over aan zijn vader en adviseurs. Grint heeft met de Harry Potter-films volgens schattingen rond de 24 miljoen pond verdiend (28 miljoen euro).

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER