© Victoriano Moreno

Militair riskeert celstraf voor aanranding van ex-vriendin in kazerne van Brasschaat

Het openbaar ministerie heeft woensdag twintig maanden cel gevorderd voor een 22-jarige militair die vorig jaar zijn ex-vriendin zou hebben aangerand in de kazerne van Brasschaat. De beklaagde ontkent de feiten en spreekt van een wraakactie van een “drama queen”.

Het vermeende slachtoffer zette vorige zomer een punt achter hun relatie, die anderhalf jaar had geduurd. Dat was niet naar de zin van de beklaagde, die contact bleef zoeken. Op 5 september stemde ze ermee in om hem te ontmoeten in het park van Brasschaat, waar hij haar met een ring ten huwelijk vroeg. De vrouw wees het aanzoek echter af.

Ze reden daarna naar de kazerne in Brasschaat, waar ze naar zijn slaapkamer gingen om te praten. Volgens het slachtoffer probeerde hij haar te kussen en duwde ze hem weg. Hij zou haar daarna bij de polsen gegrepen hebben en gezegd hebben dat ze “van hem” was.

Het slachtoffer werd naar eigen zeggen uitgekleed en betast aan de borsten en de geslachtsdelen. De beklaagde zou ook foto’s gemaakt hebben en zou ermee gedreigd hebben ze te verspreiden als ze niet deed wat hij wilde.

De beklaagde ontkende dat hij iets tegen haar wil had gedaan. Ze was volgens hem beginnen flippen omdat ze dacht dat hij haar bedrogen had. Zijn advocate wees er de rechtbank ook op dat er geen foto’s op zijn gsm werden aangetroffen en dat het woord tegen woord was.

Vonnis op 28 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER