© SvDi

Pop-uprestaurant Cookpit ook dit jaar op Pukkelpop

Ook dit jaar zullen leerlingen van Hotelschool Hasselt koken en opdienen tijdens Pukkelpop. Het pop-uprestaurant Cookpit met zicht op het hoofdpodium serveert culinair en creatief hoogstaande gerechten. Dat meldt Pukkelpop woensdag tijdens een persmoment.

“We voorzien 9 variaties, gaande van zeebaars of varkensrib tot makreel en quinoa, die zich perfect lenen voor food sharing”, zegt Liesbet Beyen, directeur van Hotelschool Hasselt. In ruil voor enkele eetbonnen kunnen festivalgangers er genieten van culinaire gerechten. “Sowieso blijft zo’n grootschalig project de ideale oefening voor wat onze leerlingen later allemaal kunnen verwachten. Ze zijn dus opnieuw enorm gemotiveerd”, aldus nog Beyen.

Volgens organisator van Pukkelpop, Chokri Mahassine, is Cookpit een goed alternatief voor wie geen zin heeft in “friet- of frikandeldieet”. “Dat experimenteren, dat steeds op zoek gaan naar vernieuwing, zit in ons DNA, niet alleen op muzikaal vlak”, aldus Mahassine. “Daarom krijgt Cookpit, met jonge getalenteerde topchefs in wording, ook dit jaar een plaats op Pukkelpop.” Cookpit stond vorig jaar ook al op het Limburgse festival.

De keuken van Cookpit opent de deuren van donderdag 17 augustus tot en met zaterdag 19 augustus, telkens van 16 uur tot 22 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer