Dieven op klaarlichte dag aan de haal met kluis uit rusthuiskamer

© blg

De politie en het parket van Dendermonde zijn op zoek naar twee daders van een vrij brutale diefstal in een woon-zorgcentrum in Erembodegem bij Aalst. De twee gingen op klaarlichte dag aan de haal met een kluis die ze meegraaiden in een kamer.

blg, stl

De feiten speelden zich af op zaterdag 8 april van dit jaar tussen 12 en 13 uur. Twee daders stapten toen het woon-zorgcentrum binnen. Ze werden opgemerkt door een personeelslid nabij de toiletten op het gelijkvloers, maar de persoon kon hen niet linken met één van de bewoners. De daders leken te schrikken. De grootste van de twee had papieren in zijn hand. Ongeveer vijftien minuten na hun aankomst verlieten ze het pand elk in een andere richting. Eén van hen droeg toen een zak waarin vermoedelijk de kluis zat. Het moet wat moeite hebben gekost om de kluis mee te nemen aangezien ze verankerd zat in een kleerkast.

De eerste dader is een sportief gebouwde man, mager en vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft donker haar en droeg die dag een blauwe jeans, een donkere korte jas, donkere schoenen en een donkere pet.

De tweede dader is groter dan zijn kompaan en ook sportief gebouwd. Hij is vermoedelijk tussen de 25 à 30 jaar oud en heeft kortgeknipt donker haar. Hij droeg een donkerblauwe jeans, een donkere jas, donkerkleurige schoenen met een wit/beige rand.

Herkent u de daders of heeft u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800-30.300. Informatie is ook welkom via opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen