© Photo News

“Hele ochtend extra wachttijden van halfuur op Brussels Airport”

Door een stiptheidsactie van de douaniers op Brussels Airport moeten aankomende passagiers nog de hele voormiddag rekenen op een extra wachttijd van een halfuur. Dat zegt Marc Nijs van ACV Openbare Diensten. De vakbonden protesteren tegen het personeelstekort bij Financiën. De actie is kort na 7.00 uur begonnen.

De actie is een vervolg op de actie die maandag al gevoerd werd aan het North Galaxygebouw, het hoofdgebouw van de FOD Financiën in Brussel. Ook toen werd onder meer het personeelstekort aangeklaagd.

“Er is ons een jaar geleden beloofd dat het personeel op de controlediensten één op één zal worden vervangen. Maar toch wordt er vandaag nog altijd verder gegaan met de afbouw van het personeel”, zei Kurt Mattelaere van overheidsvakbond NUOD daar donderdag over. Nijs vult aan: “Als we de vermindering van het personeel al zouden kunnen doen stoppen, zou dat al heel wat zijn.”

Uit getuigenissen van reizigers ter plekke blijkt dat er toch wel wat chaos is ontstaan door de actie. Sommige reizigers moesten naar eigen zeggen 1,5 uur wachten, terwijl anderen er maar 20 minuten over deden. Even na 8.00 uur konden passagiers dan weer vlot door omdat alle douaniers bezet waren.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer