© rr

© Walter Saenen - WAS

1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

Ook op tweede dag ligt gloednieuwe fietslift uren uit

“Door de vernieuwing zijn de liften betrouwbaarder en dat is wat de fietsers nodig hebben”, zo sprak Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag met enige trots bij de inwijding van de vernieuwde liften van de Kennedyfietstunnel. Nog geen 24 uur verder blijken zowel de liften aan de linker- als rechteroever al een tijd te hebben uitgelegen.

SVW, JoRo, RoDu

“Er was een storing in de vergrendeling van de deuren”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschepen Wegen en Verkeer. “De oorzaak is onduidelijk. Ofwel is er vannacht iets gebeurd, een ongeval of vandalisme, waardoor de liftdeuren niet meer goed uitgelijnd waren. Een andere mogelijkheid is dat de nieuwe lift zich heeft gezet en daardoor de deuren niet meer perfect sloten. Hoelang de hinder afgelopen nacht was, weten we niet, maar het defect om 10.15 uur was na een half uur hersteld.”

Deze defecten zijn pijnlijk, want het probleem met de oude liften waren ook de deuren. Dit moest met de nieuwe liften nu verholpen zijn.

“Er zal vandaag nog heel de dag iemand aanwezig zijn in de Kennedyfietstunnel om snel te kunnen ingrijpen”, zegt Schoenmaekers.

Net na de opening van de nieuwe liften donderdag deed er zich ook al een probleem voor. De liften op Linkeroever werkten een half uur niet. Toen zat het probleem in de sturing. De verklaring gisteren was ‘kinderziekte’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe liften in fietserstunnel tijdlang defect op dag van opening

© Walter Saenen - WAS

De nieuwe liften voor fietsers in de Kennedytunnel werden donderdag na drie maanden inactiviteit officieel weer in werking gesteld. Fietsers konden in de namiddag echter niet gebruikmaken van de liften, want ze vielen meteen in panne.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) was donderdagochtend de eerste die de liften mocht gebruiken. Tussen 16 en 16.30 uur vielen ze echter in panne, maar na een klein half uur schoten de liften terug in actie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER