Direct naar artikelinhoud

Herbeleef de Transfer Talk van zondag 4 juni, met Conceiçao die naar Porto verkast

Herbeleef de Transfer Talk van zondag 4 juni, met Conceiçao die naar Porto verkast

Anderlecht kroonde zich twee weken geleden al voor de 34ste keer tot kampioen van België, maar dat wil niet zeggen dat ze in het Astridpark op hun lauweren rusten. Stilaan barsten de transferdebatten zowel in Brussel als elders weer volledig uit hun voegen, en via onze 'TransferTalk' blijft u op de hoogte van álle nieuws, zowel van de wildste geruchten als van de 'done deals'!

Conceiçao op weg naar Porto

Op enkele punten en komma's na is de deal rond. Sergio Conceiçao wordt de nieuwe trainer van de Portugese topclub FC Porto. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF. Zijn huidige club Nantes lijkt dan toch te gaan instemmen met een overgang van hun coach.

In de opstapclausule van Conçeicao staat dat de Portugezen liefst zes miljoen euro moeten neertellen om de ex-Standard-man los te weken bij de Franse middenmotor. Porto heeft echter een andere manier gevonden om die geldsom te omzeilen en betrekt twee spelers in de deal, waaronder de 22-jarige Belg Joris Kayembe. Kayembe, een linksback, werd het voorbije seizoen uitgeleend aan het Portugese Rio Ave. Daar kwam hij echter niet al te veel aan de bak. De tweede pion die in de deal betrokken wordt, is de 20-jarige Nigeriaanse verdediger Chidozie Awziem. Hij wordt voor één jaar verhuurd aan Nantes én kan dankzij een optie in zijn contract vervolgens een definitieve transfer versieren voor 12 miljoen euro.

Conceiçao op weg naar Porto

Nieuwe miljoenendeal City op til?

Slaat Manchester City een nieuwe slag op de transfermarkt? Volgens The Mirror alleszins wel. Zo zou Virgil van Dijk de overstap maken van Southampton naar de 'Citizens'. Transfersom: 60 miljoen pond oftewel 68.5 miljoen euro. Ook Liverpool en Chelsea tonen interesse in de Nederlandse centrale verdediger.

Nieuwe miljoenendeal City op til?

"Bosz akkoord met Dortmund"

Volgens het Duitse Bild zou Ajax-trainer Peter Bosz zijn jawoord hebben gegeven aan Borussia Dortmund. Hij zou de komende week worden gepresenteerd in Noordrijn-Westfalen. De clubs moeten wel nog een overeenstemming zien te bereiken over een afkoopsom van naar verluidt vijf miljoen euro. Bosz heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2019. De Amsterdamse club wil officieel nog niet reageren, maar lijkt de hoofdtrainer niet koste wat het kost aan zijn contract te willen houden.

"Bosz akkoord met Dortmund"