Wetteren wil E40-parking ‘s nachts dicht na ontdekking 32 vluchtelingen

© De Gentenaar

Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) van Wetteren vraagt om de parking langs de E40 ‘s nachts te sluiten, nadat in de nacht van maandag op dinsdag 32 vluchtelingen opgepakt werden in een woning naast de oprit van de snelweg. Dat meldt TV Oost en het bericht wordt bevestigd door de burgemeester.

blg

De mannen zaten in een woning langs de Oosterzeelsesteenweg. Het waren buurtbewoners die rond middernacht naar de politie belden en om half twee de burgemeester uit zijn bed belden. “Terwijl de 32 asielzoekers naar het politiecommisariaat werden gebracht, kwamen er al andere asielzoekers aan”, schetst burgemeester Pardaen de situatie. “Nadat ze alle administratieve formaliteiten hadden doorlopen, kregen ze het bevel om het land te verlaten.”

Pardaen zegt dat er meer vluchtelingen op zijn grondgebied gesignaleerd worden sinds de parking langs de E40 in Drongen gesloten werd. Hij zegt ook dat mensensmokkelaars aan het werk zijn. “Mensen stappen af aan het kleine station van Kwatrecht (een deelgemeente van Wetteren) en volgen de Oude Brusselsesteenweg richting autosnelweg. Het feit dat er nog steeds mensen proberen om vrachtwagens binnen te dringen, wijst er volgens de politie op dat er nog steeds slaagkansen zijn”, aldus nog Pardaen.

De Wetterse burgemeester vroeg Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers om maatregelen. De gouverneur zegt contact opgenomen te hebben met het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). Hij verwacht woensdag een antwoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen