Direct naar artikelinhoud

IJshockeyfans krijgen op café deze rekening gepresenteerd na historische zege in Stanley Cup

IJshockeyfans krijgen op café deze rekening gepresenteerd na historische zege in Stanley Cup

Na twee zeges op rij van de Predators tegen de Pittsburgh Penguins in de Stanley Cup, de trofee voor het beste team in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL, vertoeven ze in Nashville in hogere sferen. Acht fans deden daar in een bar, waar ze de wedstrijd live bekeken, nog een schep bovenop. Ze dronken gemiddeld 18 biertjes per persoon, wat uiteindelijk de rekening hierboven van 1.127,25 Amerikaanse dollar (net 1.000 euro) opleverde.

In tegenstelling tot wat je zou vermoeden, kan David Hudson -de man verantwoordelijk achter de rekening- zich de avond in het etablissement genaamd 'Rippy's Ribs' nog perfect herinneren. "Ik vloog vanuit Madison (Wisconsin) en een maat van mij vanuit Brooklyn, New York naar Nashville. We hadden geen tickets voor de wedstrijd, maar we wilden absoluut in de stad zijn voor de eerste Stanley Cup Final van de Predators. Twaalf jaar geleden zijn we verhuisd, maar we zijn trouwe fans gebleven. In de stad spraken we af met onze andere vrienden om 11u 's morgens in Rippy's. En daar zijn we gebleven tot het einde."

'Bomb, Vegas, Vegas, Vegas, Vegas'
Naast het nodige fastfood werkte het acht man sterke gezelschap 93 Coors Lights, 10 Miller Lites, 10 Bud Lights en aardig wat alcoholshots naar binnne. Op de rekening ook vijf drankjes genaamd 'Bomb, Vegas, Vegas, Vegas, Vegas', iets waar je waarschijnlijk alleen maar opkomt na al 100 biertjes besteld te hebben. Toen de uitbater van de bar de rekening online postte, dachten de meeste reageerders dat het ging om een genereuze fan die behoorlijk wat rondjes betaald had na de zege van de Predators. Maar Hudson stelt dat dit niet meteen het geval was. "We dronken alles echt wel zelf op. Alleen die shotjes deelden we met de tafel naast ons. En die Yazoo Pale Ale en Blue Moon moet per ongeluk op onze rekening gezet zijn.

Teveel light bier
De Predators hadden duels één en twee verloren van titelverdediger Pittsburgh, maar knokten zich helemaal terug in de race. Doelman Pekka Rinne had maandag een groot aandeel in de thuiszege, hij verrichtte maar liefst 23 reddingen. Pittsburgh mikt op een vijfde Stanley Cup. De Penguins kunnen de eerste ploeg sinds Detroit in 1998 worden die erin slagen hun titel te verlengen. Nashville mag voor het eerst om de Stanley Cup strijden en bij winst, zullen Hudson en co ongetwijfeld concurrentie krijgen. Op sociale media werd met het nodige ontzag gereageerd op de rekening, iets minder met het soort van bier dat de bende vooral bestelde.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Wél aanwezig in de Bridgestone Arena in Nashville: actrice Nicole Kidman.
Pekka Rinne, doelman van de Predators, met een save bij een inzet van Jake Guentzel.