© AFP

Champions League-finale 2019 in Bakoe of Madrid

De Europese voetbalbond UEFA deelde woensdag mee dat de finale van de Champions League in 2019 in het Olympiastadion in Bakoe of in het Estadio Metropolitano, de gloednieuwe thuishaven van Atletico Madrid, afgewerkt zal worden.

Het Azerbeidzjaanse Bakoe is ook kandidaat om in 2019 de finale van de Europa League te organiseren. Het heeft daarvoor de concurrentie van de Arena Estadio Ramon Sanchez Pizjuan in Sevilla en de Besiktas Arena in Istanboel. De Duitse voetbalbond heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen om de finale in Stuttgart te laten afwerken en concentreert zich nu op de kandidatuur voor het EK in 2024.

Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond neemt op 21 september een beslissing. De UEFA verklaarde dat het zich bij de keuze ook zal laten leiden door nieuwe criteria als de de bescherming van de persvrijheid en de mensenrechten.

Volgend jaar zal de Champions League-finale in de Oekraïense hoofdstad Kiev plaatsvinden. De finale van de Europa League wordt in Lyon gespeeld.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer