Vrachtwagen belandt op zijn dak op autosnelweg

© (c) Dominique Jauquet

© (c) Dominique Jauquet

© (c) Dominique Jauquet

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de autosnelweg E40/A18 tussen Jabbeke en Veurne is donderdagmorgen een kleine vrachtwagen tegen de middenberm geknald en op zijn dak beland.

Dominique Jauquet

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Mannekensvere. De bestuurder van de vrachtwagen verloor de controle over het stuur, reed de middenberm aan en ging over de kop. De bestuurder en zijn vrouwelijke passagier moesten bevrijd worden uit het wrak. Ze werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is niet duidelijk in welke richting de vrachtwagen reed en of de vrachtwagen tegen of over de middenberm is beland. "De inzittenden waren van Roemeense afkomst en spraken slechts drie woorden Engels, waardoor de communicatie niet vlot verliep. De federale wegpolitie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval", zegt kapitein Frank Ureel van de brandweer van Middelkerke.

Het ongeval zorgde voor verkeershinder, doordat één rijstrook een tijd was afgesloten. Het is het tweede zwaar ongeval met een vrachtwagen op korte tijd op de A18. Op 29 mei reed een grote truck dwars door de middenberm en kwam tot stilstand in de andere rijrichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen