Optima-topman Piqueur is 20 miljoen euro kwijt

© BELGA

De garantiestelling van 20 miljoen euro die de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur deed aan de Optima Bank, blijft overeind. Dat heeft de familiekamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg beslist. De vrouw van Jeroen Piqueur had de nietigverklaring ervan gevraagd omdat zij er geen toestemming voor gegeven had, maar de rechtbank wees die vraag af.

Piqueur betwistte de garantiestelling van 20 miljoen euro uit zijn persoonlijk vermogen die hij eerder deed aan Optima Bank. Volgens Piqueur kaderde de garantie in de afbouw van Optima Bank, en moet hij zijn engagement niet nakomen omdat het faillissement zou uitgelokt zijn door de Nationale Bank van België (NBB).

Benedicte Schumacher, de vrouw van Piqueur, had aan de familierechtbank de nietigverklaring gevraagd van de verbintenis van garantiestelling, omdat de 20 miljoen zowel aan Piqueur als aan haar zou toebehoren. De rechtbank heeft donderdag die vraag afgewezen, omdat het om eenzijdige verbintenis gaat waardoor het belang van de familie niet in gedrang is gekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen