© Shutterstock

Bekendste luxewebshop ter wereld zweert bont af

Net-a-Porter, de beroemdste luxewebshop ter wereld, zal geen kleren met bont meer verkopen. Die beslissing komt er nadat moederbedrijf Yoox een nieuw duurzaamheidsbeleid heeft geïntroduceerd. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

vwh

Net-a-Porter, maar ook de andere sites in de Yoox Net-a-Porter Group (YNAP) Mr. Porter, The Outnet en Yoox weren vanaf nu bont in hun webshops en gaan voor meer milieu- en diervriendelijke mode. De digitale winkels komen zo op de Bontvrijlijst lijst van dierenbeschermingsorganisatie Fur Free Alliance terecht.

“We hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en weten hoe belangrijk het is om op een positieve manier bij te dragen aan de maatschappij. Met verschillende initiatieven, samenwerkingen en innovaties willen we een katalysator zijn die verandering teweegbrengt de industrie”, aldus hoofd duurzaamheid bij Yoox Matteo James Moroni.

De webwinkels zijn niet de eerste die bont bannen in de rekken. Ze volgen het voorbeeld van onder meer Hugo Boss, Stella McCartney en Armani, maar ook ketens waaronder Zara en de Bijenkorf zeggen ‘neen’ tegen pelsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer