© BELGAIMAGE

15 maanden voor Roemeen die gestolen spullen “op rommelmarkt kocht”

Een 29-jarige Roemeen kreeg vrijdag een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 3.000 euro voor verschillende huisdiefstallen in Kortessem. In Duitsland werd hij nadien betrapt met een wagen vol gestolen spullen. “Gekocht op een rommelmarkt”, beweerde hij voor de rechter.

ShDe

In de nacht van 21 op 22 november 2016 werden er in Kortessem verschillende inbraken gepleegd. De dief ging aan de haal met kettingzagen en laptops. Even later werd er in Duitsland een Roemeen tegengehouden door de wegpolitie. In zijn auto zaten de gestolen goederen.

Rommelmarkt

“Ik heb de spullen op de rommelmarkt gekocht”, verklaarde hij. “Ik betaalde er 900 euro voor.” Maar een aankoopbewijs kon de man niet voorleggen. Verder ontkende hij ooit in België te zijn geweest. Ondanks de foto van de verkeerscamera in Halen, waarop hij als bestuurder van de vluchtauto te zien is. “Hij staat duidelijk te liegen”, haalde de procureur uit.

15 maanden

De rechter bevond de man dan ook schuldig aan de diefstallen en stuurde hem voor 15 maanden achter de tralies. Verder moet hij ook een boete van 3.000 euro ophoesten. Een van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 1.305 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer