© Beerschot Wilrijk

Braziliaanse spelverdeler maakt overstap naar Beerschot Wilrijk, sterkhouder verlengt contract

KFCO Beerschot Wilrijk heeft zijn derde versterking voor het komende seizoen in de Proximus League binnengehaald. Octavio Merlo Manteca, een 23-jarige Braziliaanse aanvallende middenvelder, komt over van de Braziliaanse voetbalclub Botafogo.

bap

Octavio zag het levenslicht op 29 december 1993, is 1,84 meter groot en speelt het liefst op de positie van centrale aanvallende middenvelder. Hij kan ook uit de voeten op de linksbuiten- of de rechtsbuitenpositie. In 2013 brak hij door in het eerste elftal van Botafogo, maar kon hij geen basisplaats veroveren. In de jaren nadien werd hij uitgeleend aan ABC en het Italiaanse Fiorentina. Vorig seizoen speelde hij in de Braziliaanse tweede afdeling bij Tupi FC.

De Braziliaan tekende maandag een contract voor twee seizoenen in het Olympisch Stadion. Over twee weken wordt hij verwacht op de voetbalvelden om aan te sluiten bij de voorbereidingen van het seizoen 2017-2018.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sterkhouder blijft langer

Nog meer heuglijk nieuws voor de Mannekes, want sportief directeur Frank Staes bereikte maandag een akkoord met speler Guillaume François om zijn contract open te breken. De rechterflankverdediger ondertekende een overeenkomst die hem tot 2018 aan de club bindt, met een optie op een extra jaar.

“Ik wil met Beerschot Wilrijk verder doorgroeien. Volgend seizoen in 1B is de logische volgende stap na dat schitterende kampioenenjaar dat net achter de rug ligt. En de ultieme droom is en blijft uiteraard eerste klasse”, zegt François op de website van de club. “Ik ben blij en fier dat de club en ikzelf elkaar gevonden hebben voor een verlengd verblijf. Onze ambities lopen parallel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners