Tot drie jaar cel voor prostituee en man, die klanten afpersten

© BelgaImage

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mimouna R. (31) veroordeeld tot drie jaar cel. De vrouw werkte als prostituee en had samen met haar echtgenoot Hasan B. (38) haar klanten beroofd. Hij kreeg achttien maanden cel.

Het stel woont momenteel in het Oost-Vlaamse Kaprijke, maar op het moment van de feiten hadden ze nog hun adres in Antwerpen. Terwijl Mimouna de klanten bezighield in de slaapkamer, doorzocht Hasan hun achtergelaten kledij in de badkamer en stal hij hun geld en bankkaarten. Een slachtoffer, dat zo 2.157 euro armer was geworden, deed in maart 2013 aangifte. In februari 2015 stapte een tweede klant naar de politie.

Broer en vriendinnen ook slachtoffer

Mimouna maakte niet alleen slachtoffers onder haar klanten. Het dossier bevat nog een zevental andere benadeelden. Zo had ze ook haar eigen broer en vroegere vriendinnen opgezadeld met rekeningen van abonnementen bij Telenet, Proximus en Mobistar die ze op hun naam had afgesloten. In juni 2015 had ze de schatter van haar woning beroofd van zijn portefeuille en enkele dagen daarvoor had ze na een verkeersongeval ook de tegenpartij bestolen.

Ze had voorts ook de identiteitskaart ontvreemd van de coördinatrice van de speelpleinwerking van haar kinderen om er vervolgens een droogkast, eetkamer, slaapkamer en tuinmeubelset mee te bestellen.

Mimouna R. en Hasan B. werden eind 2015 al veroordeeld tot dertig maanden cel voor het beroven en afpersen van haar prostitutieklanten. De rechtbank aanvaardde dat er een eenheid van opzet was met die feiten, maar legde hen toch nog een bijkomende straf op. De rechtbank verklaarde ook een illegaal vermogensvoordeel van ruim 20.000 euro verbeurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen