© BELGA

Truck rijdt Antwerpse motorrijder (53) aan: Chauffeur van vrachtwagen is terecht

Bij het ongeval op de E17 in Gentbrugge, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een motorrijder zwaargewond raakte, was behalve een vrachtwagen ook een personenwagen betrokken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het slachtoffer is een 53-jarige Antwerpenaar. De chauffeur van de vrachtwagen was in eerste instantie spoorloos, maar werd intussen gevonden.

inke, belga

Het ongeval gebeurde rond 0.30 uur in de richting van Antwerpen. “Uit de vaststellingen van de politie en de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de personenwagen die op de middenrijstrook reed, in aanrijding kwam met een motorrijder die eveneens op de middenrijstrook reed. De motorrijder kwam hierbij ten val”, zegt het parket.

“De personenwagen week daarop uit naar rechts en kwam in aanrijding met een vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed. Door de klap kwamen de beide voertuigen tegen de middenberm terecht. De personenwagen ging hierbij overkop. De vrachtwagen kwam in schaar tot stilstand op de snelweg.” De motorrijder, een 53-jarige man uit Antwerpen, raakte zwaargewond.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 33-jarige Pool, bleef ongedeerd. In de personenwagen zaten verschillende mensen zonder papieren. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer