Motorrijder zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen en auto vol illegalen op E17

© BELGAIMAGE

Bij een ongeval op de E17 in Gentbrugge is in de nacht van dinsdag op woensdag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto vol mensen zonder papieren.

Het ongeval gebeurde rond 0.30 uur in de richting van Antwerpen. "Uit de vaststellingen van de politie en de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de personenwagen die op de middenrijstrook reed, in aanrijding kwam met een motorrijder die eveneens op de middenrijstrook reed", meldt An Schoonjans van het parket van Oost-Vlaanderen. "De motorrijder kwam hierbij ten val."

De auto week uit naar rechts, waar hij botste met een vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed. "Door de klap kwamen de beide voertuigen tegen de middenberm terecht. De personenwagen ging daarbij overkop. De vrachtwagen kwam tot stilstand in schaar op de snelweg."

De politie trof acht mensen zonder papieren aan in de auto. Zij werden allemaal overgebracht naar het ziekenhuis.

De motorrijder, een 53-jarige man uit Antwerpen, raakte ernstig gewond maar is buiten levensgevaar. De bestuurder van de vrachtwagen, een 33-jarige Pool, bleef ongedeerd. De snelweg werd rond 4 uur vrijgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen