Edenred slachtoffer van hackers: “Pas op voor phishingmails”

Edenred België, samen met Sodexo de grootste speler wat de verdeling van maaltijd- en ecocheques betreft, is deze week het slachtoffer geworden van hackers. Ze konden geen persoonlijke gegevens van klanten stelen, verzekert het bedrijf, maar wel mailadressen die ze zouden kunnen gebruiken om phishingmails te sturen.

tg

Tienduizenden klanten van Edenred kregen woensdag een mail waarin het bedrijf zegt dat ze “geconfronteerd werden met een niet-geautoriseerde toegang tot enkele van haar marketing gegevensbestanden.”

“We zijn inderdaad het slachtoffer geworden van hackers”, geeft Bram Smets toe. Hij wijst er wel op dat de gegevensbestanden die de hackers konden kraken, geen gevoelige informatie bevatten zoals login/wachtwoord, kaartnummer, rijksregisternummer (INSZ), de historiek van transacties of de pincodes”, zegt Smets.

Phishingmails

Omdat de hackers wel mailadressen konden bemachtigen, worden klanten nu uitdrukkelijk gevraagd om voorzichtig te zijn wanneer ze een mail krijgen en dat ze in geen geval toegangsgegevens (gebruikersnaam of wachtwoord) mogen vrijgeven.

Edenred heeft een klacht ingediend bij de politie. Het onderzoek loopt.

“Uiteraard vinden wij dit niet leuk en onderzoeken onze specialisten hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden. Maar we vonden het onze plicht om onze klanten te informeren in een mailbericht”, zegt Smets nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER