© Véronique Janssens

Familie Delcroix vormt beschermd pand ’t Arabierke om tot woonproject

Ultrium Development van de Antwerpse familie Delcroix gaat de gebouwen van confiserie Roodthooft omvormen tot een woonproject.

MF

Van de tien geïnteresseerde kandidaten is het dus Ultrium Development dat de snoepjesfabriek heeft kunnen kopen. De bedoeling is om er een residentieel woonproject van te maken, met grotere en kleinere appartementen rond een groen binnengebied. “Veelaert Architecten en Partners gaat nu beginnen aan het uittekenen van de plannen”, klinkt het bij Ultrium Development. “Zeker is dat het monumentale gedeelte mooi gerenoveerd zal worden, en heel de site wordt ontwikkeld met respect en aandacht voor de historische waarde. Het gaat om een stuk Antwerpse geschiedenis dat we niet mogen vergeten. We zijn heel blij dat we de gebouwen van confiserie Roodthooft hebben kunnen verwerven.”

Ook het pand links van de fabriek is opgekocht, en de mogelijkheid bestaat dat het vastgoedbedrijf eventueel nog andere aangrenzende panden erbij kan betrekken. “We zullen ook in gesprek gaan met de stad om af te toetsen wat er mogelijk en wenselijk is op deze site.”

Arabierkes naar Turnhout

Confiserie Roodthooft is bezig aan de verhuizing naar de vroegere Heinz-fabriek in Turnhout. Omdat directeur Patrick Stoops wilde uitbreiden, wat moeilijk bleek te zijn op de huidige locatie in de stad, moest hij op zoek gaan naar een nieuwe locatie.

Oprichter Louis Roodthooft richtte de snoepjesfabriek in 1925 samen met zijn echtgenote op in de Provinciestraat. Via de Erasmusstraat en de Erasmussteeg, kwam Confiserie Roodthooft in 1937 in de Lange Leemstraat terecht.

De fabriek werd in 2003 samen met het woonhuis beschermd als monument. Het pand is van 1904, en werd oorspronkelijk gebouwd als margarinefabriek.

De bedoeling is om in de eerste helft van 2018 te kunnen beginnen aan het project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER