Kleinhandel plaatst wegwijzer naar grote ketens “Dit is mijn kleine protest”

© DVH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Die kant uit voor Primark, de andere voor Flying Tiger, nog een andere kant voor het stadhuis – met de logootjes voor ‘horen, zien en zwijgen’. Leen Rosseels draait minder omzet in Achter De Maan en reageert op haar eigen, schalkse manier.

jcd

Opvallend ‘verkeersbord’ op de hoek van de Catalonië- en de Sint-Niklaasstraat, tegenover de kerk. Tegen de gevel van cadeau- en gadgetshop Achter De Maan staat een oranje pijl die behalve naar het stadhuis ook wijst naar twee grote concurrenten: Flying Tiger en Primark.

Dumpingprijzen

“Het is mijn kleine protest”, zegt uitbaatster Leen Rosseels. “Tegenover mijn winkel ligt een tramhalte. Voortdurend lopen hier mensen binnen en vragen ze de weg. Alsof ik het toeristische kantoortje van de Stad Gent ben. En allemaal vragen ze bovendien hetzelfde: de weg naar winkels als Primark en Flying Tiger. Winkels die werken tegen dumpingprijzen. Die spullen verkopen die twee weken na aankoop in de vuilnisbak liggen. Ik vind dat zulke winkels niet thuishoren in een stad als Gent. Onze stad heeft schwung nodig.”

Rosseels zegt dat ze sinds de invoering van het circulatieplan 25 procent minder omzet draait.

INFO

www.achterdemaan.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen