© Belga

Djurgardens wil Genk-target Colley zondag nog aan aftrap

Omar Colley (23) legde vrijdag fysieke en medische tests af in Genk. Zaterdag zet hij in principe zijn handtekening onder een meerjarig contract. Toch was er in Zweden nog commotie rond het vertrek van de verdediger van Djurgardens, dat Colley zondag nog wilde inzetten in de strijd om het behoud.

Marnik Geukens

Zoals donderdag al aangekondigd legde Omar Colley vrijdag zijn tests af bij KRC Genk. Hij werd begeleid door drie managers en nuttigde tussendoor zijn lunch in bijzijn van technisch directeur Dimitri de Condé. Er is immers een principiële overeenkomst met Colleys club Djurgardens over een definitieve transfer. Bij Genk wil men zaterdag de laatste handtekeningen zetten.

Maar er is nog steeds een ‘maar’ in dit dossier. Djurgardens wilde Colley pas maandag naar België zien afreizen. De club speelt zondagavond om 17.30 uur een belangrijke competitiewedstrijd tegen Elfsborg. Mits een thuiszege klimt Djurgardens uit de degradatiezone.

Colley heeft echter geen zin in een laatste kunstje voor de club. Daarom reisde hij zonder toestemming naar België af, wat in Zweden niet geapprecieerd werd. In de Zweedse media spuwde TD Bosse Anderson van Djurgardens zijn gal en ontkende hij een akkoord tussen zijn club en KRC Genk over een transfer.

Verwacht wordt dat de situatie zaterdag al wordt uitgeklaard, het is nog afwachten of Colley voor de aftrap tegen Waasland-Beveren officieel kan/zal worden voorgesteld.

Aangeboden door onze partners