Dit stadsbestuur lanceert de booking.com van de kinderopvang

© vkk

De stad Kortrijk lanceert een digitale Kinderopvangzoeker. Eén van de meest gebruiksvriendelijke van het moment. Ouders kunnen gericht op zoek naar een opvangplaats voor hun kind.

Kris Vanhee

Gedaan met buitenshuis op zoek gaan naar voorschoolse kinderopvang. Kinderopvang.kortrijk.be is het nieuwe superadres dat jonge ouders én ouders in spe kunnen geruststellen. Zoek je bijvoorbeeld kinderopvang in de buurt van de Rode Dreef in Marke, dan vind je ruim 70 initiatieven. Wil je de zoekmachine beter instellen, dan ga je enkele extra vragen aanklikken. “En zo kom je hopelijk tot het resultaat dat je wenst”, zegt schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene (SP.A). “Het vroegere meldpunt bood wel een overzicht, maar had ook duidelijke beperkingen. Zo kreeg je niet altijd een idee van de vrije plaatsen. De website was mobiel ook niet consulteerbaar. De nieuwe ontwikkeling gebeurde samen met ouders en met opvanginitiatieven. De firma Vandenbroele uit Brugge bleek de meest geschikte oplossing te bieden. De Kinderopvangzoeker werd tijdens de ontwikkelingsfase uitgetest door gebruikers. Laten we zeggen dat het de booking.com is voor wie kinderopvang zoekt.”

Vegetarische voeding

Ouders kunnen dus vanaf nu gericht op zoek gaan naar opvanginitiatieven in hun buurt. Je kan zelfs de zoekterm vegetarische voeding aanklikken. Via een contactformulier kunnen ouders één of meerdere voorzieningen rechtstreeks contacteren. Het enige wat ze dan nog moeten doen, is hun plekje reserveren. De administratieve last wordt tot een minimum beperkt en veel vragen zijn via de site op te lossen. Wie niet gebruikmaakt van de site kan nog altijd bij de stad Kortrijk terecht.

“Er zijn in Kortrijk 93 voorschoolse kinderopvanginitiatieven”, zegt De Coene. “Zij bieden in totaal 1.200 plaatsen aan. Met ons initiatief hopen we vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. De omliggende gemeenten hebben we bij de ontwikkeling betrokken. Harelbeke, Deerlijk, Wervik, Zwevegem, Anzegem, Wevelgem, Lendelede en Ieper lieten al hun interesse blijken en volgen de evolutie van dichtbij. Als onze Kinderopvangzoeker een vervolg krijgt in de regio, dan kunnen de ouders over de grenzen van Groot-Kortrijk gaan kijken. Kind en Gezin heeft iets gelijkaardigs maar wij gingen een stap verder. Of er nog gelijkaardige initiatieven zijn weet ik niet, maar ik denk in alle bescheidenheid dat dit vrij uniek is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen