“Dag buurman, wij vertrekken op vakantie, hé”, waarna Kempens koppel betrapt werd 10 kilo coke in de wagen

© © Allstar

De Maltese politie heeft afgelopen weekend een koppel uit het Kempense Lille betrapt op het smokkelen van liefst tien kilo cocaïne. Carine D. (51) en Johnny H. (46) hebben inmiddels bekend en zitten achter slot en grendel. Hun buren weten niet wat het koppel bezielde. “Dat waren nochtans nette mensen”, luidt het.

Joost Freys en Marc Peeters

“Dag buurman, wij vertrekken op vakantie, hé.” Het waren de laatste vriendelijke woorden van Johnny toen hij vorige week met zijn partner Carine in de auto stapte en de Kempen verliet. Bestemming: het mooie Italië. Maar van cocktails drinken en zonnebaden zou niets in huis ­komen. Het koppel zou uiteindelijk naar het uiterste zuiden van Italië rijden en via Sicilië met een catamaran naar Malta doorreizen. Daar werden ze opgewacht door een undercoveragent van de Maltese politie, die getipt was over de plannen van het koppel. Hij schaduwde Johnny en Carine en zag hoe ze met hun Seat Ibiza naar een hotel in St. Julian’s reden, meldt plaatselijk journalist Matthew Agius, die de eerste zittingen voor de rechtbank bijwoonde.

Het Vlaamse koppel parkeerde hun wagen in een ondergrondse parking. Daar viste Johnny de drugs weer op die hij zorgvuldig had verstopt achter het omgebouwde dashboard. Vervolgens ging het koppel het hotel binnen. Later die dag nam Johnny met een zware tas in de hand een taxi. Agenten ­onderschepten de ­wagen en ontdekten de ­grote pakken cocaïne. ­Zowel Johnny als Carine werd in de boeien geslagen en opgesloten.

Het koppel heeft inmiddels bekend dat ze drugs smokkelden. Het handeltje was al zeker sinds april aan de gang. Toen had Johnny al eens vijf kilo cocaïne en wat cannabis naar Malta gebracht. Zijn plaatselijke cliënt zou hem daarvoor 10.000 euro betalen.

“Het koppel blijft voor­lopig in hechtenis. Binnen enkele weken wordt een uitspraak in hun zaak verwacht”, aldus de Maltese advocaat van Carine en Johnny. Wat het koppel ­bezielde, is voorlopig onduidelijk. Volgens buren woonden ze nog maar een goed half jaar in een huurwoning in Lille. “Het waren nette mensen”, luidt het verrast. “Ze zeiden goeiendag, onderhielden hun huis en tuin goed. Maar veel contact legden ze wel niet.”

Het federale parket, noch het Antwerpse parket, heeft weet van een Belgische zaak tegen het koppel. Of de twee in geldnood ­zaten, is onduidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen