VIDEO. Leerlingen willen het einde van de examens vieren, maar leggen twee hectaren veld in de as

In Geluwe bij Wervik h een verschroeiende brand een tarweveld van verschillende hectare groot volledig in de as gelegd. De brandweer kon vermijden dat het vuur uitbreidde, volgens hen werd die veroorzaakt door een stel crossende jongeren.

ptb

Een brand legde vrijdag rond 14.45 uur een vers gemaaid tarweveld van een tweetal hectare in de as aan de Kleinestraat in Geluwe. “Door de droogte en de wind verspreidde het vuur zich razendsnel vanuit het midden van het veld”, zegt Hilde Dubois, die naast het veld woont. “Onze kinderen hadden enkele vrienden uitgenodigd om het einde van de examens te vieren. We sloten meteen de ramen en deuren van ons huis en brachten de kinderen in veiligheid. De schade beperkt zich gelukkig tot het veld.”

Volgens de politie ontstond de brand door jongeren, zij wouden na de examens wat stoom aflaten en scheurden met een auto over het veld. Door de extreme hitte van de afgelopen dagen lag het veld er kurkdroog en dor bij, de kleinste vonk is dan genoeg om brand te veroorzaken. Er vielen geen gewonden, de politie stelde proces-verbaal op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen