© Karel Hemerijckx

Directeur De Lijn schrijft open brief: “Vakbonden De Lijn zijn kortzichtig”

“Het is onbegrijpelijk dat de vakbonden van De Lijn hun leden oproepen om van morgen 30 juni tot en met maandag 3 juli minstens één dag het werk neer te leggen. Deze actievorm laat de reizigers maar liefst vier dagen in onduidelijkheid”, dat schrijft Roger Kesteloot, directeur-generaal van de openbaarvervoersmaatschappij, donderdag in een brief in onze krant.

De integrale brief:

Het is onbegrijpelijk dat de vakbonden van De Lijn hun leden oproepen om van morgen 30 juni tot en met maandag 3 juli minstens één dag het werk neer te leggen. Deze actievorm laat de reizigers maar liefst vier dagen in onduidelijkheid.

De directie van De Lijn betreurt dat de vakbonden actie gaan voeren tegen het voorstel voor de nieuwe cao en dat de acties vier dagen duren. Het voorstel dat de directie op tafel had gelegd, houdt rekening met de loonkostenstijging die de loonnorm voorziet. Het voorstel is goed voor een koopkrachtverhoging van 1 procent.

In budgettair moeilijke tijden hebben we een voorstel gedaan om de koopkracht van het personeel te verhogen volgens de mogelijkheden van de loonnorm. Daarom vind ik de reactie van de vakbonden kortzichtig en buiten proportie.

In het licht van de nakende vergelijking van De Lijn met de privésector moet het voortbestaan van De Lijn als performant overheidsbedrijf op langere termijn onze hoofdbekommernis zijn. Ik betreur dan ook dat de vakbonden naar het stakingswapen grijpen en hoop dat we de gesprekken binnenkort opnieuw kunnen aanknopen om een akkoord te bereiken. We hebben de vakbonden opnieuw uitgenodigd voor overleg.

Roger Kesteloot, Directeur-generaal De Lijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer