© Photo News

Twintiger riskeert twee jaar cel omdat hij mes tegen keel van vrouw houdt tijdens overval

Een 21-jarige man uit As riskeert een celstraf van twee jaar omdat hij een mes tegen de keel van een vrouw hield toen zij geld afhaalde aan een bankautomaat. De man moest ook verschijnen voor smaad aan de politie en slagen en verwondingen. “Maar ik ben echt geen slecht persoon, hoor”, probeerde hij de rechter te overtuigen.

ShDe

De twintiger moest vrijdag in verschillende dossiers voor de correctionele rechtbank in Tongeren verschijnen. De zwaarste feiten waren die van een overval aan een bankautomaat op 28 december 2016. Toen een vrouw zorgeloos geld stond af te halen, werd ze langs achter vastgegrepen. De twintiger duwde een mes tegen haar keel en schreeuwde dat ze hem 500 euro moest geven.

Bijtwonde

Verder moest hij zich ook verantwoorden voor een feit van slagen en verwondingen aan een andere dame twee jaar eerder. Hij had een afspraakje met haar geregeld via een datingsite. Toen de twee elkaar ontmoetten, ontstond er een discussie. De man beet haar in de rechter bovenarm en linkerhand. Verder nam hij haar gsm af en beschadigde hij haar wagen.

Kort lontje

Dat de man wel vaker agressief uit de hoek komt, bleek later nog eens tijdens een identiteitscontrole van de politie waarbij hij de agenten uitschold. “Agressie is een rode draad in de man zijn leven”, stelde de procureur. “Hij heeft een enorm kort lontje. Elke keer wanneer iemand negatief tegenover hem staat, reageert hij op dergelijke manier. Dit kunnen we niet tolereren.” Er wordt een celstraf van twee jaar en een geldboete van 1.200 euro geëist.

Vonnis volgt op 13 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer