Van Damme scoort beauty, maar moet dan van het veld na twee gele kaarten

Jelle Van Damme heeft zaterdag van zich laten spreken in de Major League Soccer (MLS). Hij opende voor LA Galaxy tegen San Jose de score met een fantastisch schot. Daarna liet de verdediger zich in negatieve zin opmerken met twee gele kaarten. San Jose won de Californische derby uiteindelijk met 2-1. Roland Lamah bezorgde FC Dallas met twee doelpunten een 3-1 zege tegen Toronto.

belga

In de elfde minuut mocht LA Galaxy vieren. Van Damme nam een vrije trap in één tijd op de linkerslof: 0-1. Een kwartier voor affluiten bracht Chris Wondolowski de thuisploeg langszij. En Shea Salinas stuurde LA Galaxy in de blessuretijd met lege handen naar huis. Van Damme verloor na het fluitsignaal even zijn zelfbeheersing, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. Eerder in de wedstrijd had Van Damme een geel karton ontvangen voor protest tegen een volgens hem niet gefloten penalty wegens hands. De volgende speeldag zit hij een schorsing uit.

“Ja, ik scoorde mijn eerste doelpunt voor deze fantastische club! Ja, we verloren in de laatste minuut! Ja, de scheidsrechter heeft ons belazerd! En ja, ik verloor mijn zelfbeheersing!”, verklaarde Van Damme na de wedstrijd op Instagram.

FC Dallas mocht Roland Lamah bedanken voor de zege tegen Toronto. Lamah zorgde voor de 2-0 ruststand dankzij twee goals (5. en 21.). Na de pauze bracht Marky Delgado Toronto terug in de wedstrijd, Maxi Urruti legde de eindstand vast. Lamah werd in de 73e minuut naar de kant gehaald.

Bij Montréal Impact, dat met 2-0 van DC United won, stond Laurent Ciman de hele wedstrijd centraal in de verdediging.

In de Western Conference telt LA Galaxy na 17 wedstrijden 22 punten, goed voor de zesde plaats. Dallas is tweede met 28 punten. Montréal Impact is na 16 wedstrijden met 21 punten achtste in de Eastern Conference.