Direct naar artikelinhoud
Rock Werchter 2017

De vijf beste Rock Werchter-concerten volgens onze festivalploeg

Vier dagen, tientallen concerten en evenveel meningen: onbegonnen werk om daar de beste optredens van Rock Werchter uit te pikken, zou je denken. Maar we houden wel van een uitdaging op z'n tijd. Dus bij deze: dé beste concerten volgens onze Rock Werchter-ploeg.

1. System of a Down

System of a Down tekende voor hét rockconcert op Zaterdag Gitaardag. Wat een gebalde brok energie botste er over het podium! De knotsgekke metal van deze Amerikanen van Armeense afkomst maakte iedereen wild, en zorgde voor de grootste circle pits die wij hier al voor het podium zagen. Tijd om eindelijk die nieuwe plaat te maken, gasten!

System of a Down.Beeld Stefaan Temmerman

2. Tamino

Belgians do it better - Part I. Hoe kon deze knaap zo snel groeien sinds zijn zege in De Nieuwe Lichting? Met niet meer dan een gitaar, een mahoniehouten stem en een sentimentele ziel trippelde de amper twintigjarige Tamino op een ontiegelijk vroeg uur over onze ribbenkast. Perfectie bestaat niet? Goh.

Tamino.Beeld Stefaan Temmerman

3. Coely

Belgians do it better - Part II. "Wow, wow, WOW", riep ze na haar optreden in het oor van onze festivalreporter, en geheel toevallig was dat precíes hoe de wei erover dacht. De Antwerpse schreed over het podium met een swagger die deed denken aan Missy Elliott, en haar band ondersteunde die furie met gespierde jazzy funkpop en dikke synthbassen.

Coely.Beeld Stefaan Temmerman

4. Radiohead

Nee, ze speelden 'Creep' niet - get over it! - en ze gaan ook nooit een jukebox worden. Maar als er één band het zich kan permitteren om een concert lang te pingpongen van klassieker naar obscuurtje, met een weinig orthodoxe dynamiek tot gevolg, dan is het Radiohead wel.

Radiohead.Beeld Stefaan Temmerman

5. Arcade Fire

Niettegenstaande de sfeer er pas na een dik kwartier insloop, was de aanvang van Arcade Fire in feite ook al onovertroffen. In 'Here Comes the Night Time' sloten electro, calypso en symfonische grandeur een eigenzinnig pact, en verder ontwaarden we ook de geest van ABBA, LCD Soundsystem en de Happy Mondays.

Arcade Fire.Beeld Bas Bogaerts