Staatssecretaris De Backer vraagt extra onderzoek naar ongeval zeiljacht

© BELGA

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) heeft een extra onderzoek gevraagd naar het dodelijk ongeval met een zeiljacht dat zaterdag voor de kust van Oostende plaatsvond. Dat onderzoek moet aan het licht brengen wat zich precies heeft voorgedaan en op die manier tot beleidsaanbevelingen leiden.

Het Nederlandse zeiljacht Capella kapseisde zaterdagmorgen op tien mijl voor de kust van Oostende. Drie opvarenden konden worden gered, maar voor twee anderen kwam alle hulp te laat. Een zesde opvarende wordt nog vermist. De federale politie bevestigde intussen dat er sprake was van een kielbreuk.

LEES OOK. Hoe kon drama tijdens zeilwedstrijd pas na zes uur worden opgemerkt?

Staatssecretaris De Backer kondigt dinsdag extra onderzoek aan door FOSO, de federale instantie voor onderzoek naar scheepvaartongevallen. “Dat onderzoek zal zich niet uitspreken over de aansprakelijkheden voor het ongeval, maar zal zich wel richten op beleidsaanbevelingen. Ik zal de aanbevelingen indien nodig meenemen in de hervorming van de regels voor de pleziervaart waaraan in momenteel werk. De resultaten van het onderzoek moeten bijdragen tot een veiligere Noordzee”, legt De Backer uit.

De liberale politicus benadrukt nog dat elk ongeval er één te veel is. “Ik betreur ten zeerste wat er zaterdag is gebeurd en leef mee met de familie en vrienden van de slachtoffers. De zee is en blijft verraderlijk, zelfs voor de meest ervaren zeilers”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen