© Isopix

Nigella Lawson haalt zich de woede van Italianen op de hals met pastarecept

De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson (57) deelde op Facebook nietsvermoedend haar recept voor een smakelijke pasta carbonara, maar dat was buiten enkele boze Italianen gerekend. Zij vinden haar versie een belediging voor hun traditionele gerecht.

flb

Nigela Lawson postte op Facebook een foto van een flinke pot spaghetti carbonara met daarbij de link naar het eigenlijke recept. In dat recept staan ingrediënten zoals pancetta, eieren, parmesan, olijfolie en peper. Tot zover geen probleem, alleen voegt de bekende chef er ook nog witte wijn, nootmuskaat en room aantoe. Vooral dat laatste ingrediënt kon maar op weinig begrip rekenen bij haar Italiaanse volgers.

"Het toevegen van room aan een pasta carbonara is een belediging voor de Italianen", klinkt het onder andere. En ook nog: "Dit is jouw recept en geen carbonara. Dat gerecht wordt gemaakt met eieren en zonder room. Door de naam van een bekend recept te gebruiken en de oorspronklijke ingrediënten aan te passen naar eigen smaak, veroorzaak je enkel maar verwarring en verkeerde verwachtingen. Wij nemen onze keuken zeer ernstig."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer