Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Instant vakantiegevoel: pittige mosselen à la provençale

Het mosselseizoen is al even geopend, en hoewel we houden van een pot natuur, is dit recept met geroosterde tomaten, cayennepeper en wijn een heerlijk pittige concurrent. Doen!

Wat heb je nodig?
500 g gemengde tomaten, de grote gehalveerd
3 teentjes knoflook, geperst
1 tl cayennepeper
1 el gedroogde basilicum
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 kg mosselen, schoongemaakt
250 ml droge witte wijn
handvol peterselieblaadjes, grof gehakt
zout
1 stokbrood

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de cayennepeper, basilicum, de knoflook en wat zout en bedruppel met 2/3 van de olijfolie. Schep de tomaten om en zet 40 minuten in de oven.
Stap 2: Fruit de ui in de rest van de olie in een grote, diepe pan. Voeg de mosselen
en wijn toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar.
Stap 3: Schep de tomaten en peterselie onder de mosselen. Verdeel de mosselen over de borden en geef er stokbrood bij.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel