Direct naar artikelinhoud
Vluchtelingencrisis

Illegaal migrantenkamp in het noorden van Parijs ontruimd

Migranten wachten bij de bussen in het migrantenkamp aan de Porte de la Chapelle.Beeld AFP

In Parijs was vanmorgen een politieoperatie aan de gang om een migrantenkamp aan de Porte de la Chapelle te ontruimen. De evacuatie van bijna 2.800 migranten verliep rustig.

Een door het gemeentebestuur opgericht humanitair centrum is volledig verzadigd, waardoor migranten gewoon op straat in de wijk leven, berichtte France Info. Het centrum was bedoeld om 400 migranten op te vangen, maar al snel geraakte het kamp overbevolkt. 

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb reageerde dan ook gepikeerd aan de vooravond van de ontruiming. "Het is altijd hetzelfde probleem", aldus de minister aan CNEWS. "Je zegt eerst dat je een kamp zult openen voor 500 migranten maar al snel komen er 3 à 4.000."

De ontruimingsoperatie startte om 06.00 uur. In totaal zijn 2.771 mensen, onder wie 161 in een kwetsbare positie (vrouwen en niet-begeleide minderjarigen) naar opvangstructuren gebracht.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken stelt binnen enkele dagen maatregelen voor asiel en de strijd tegen illegale immigratie voor.

Ongeveer 350 politieagenten en nog eens honderd administratieve functionarissen waren betrokken in de operatie, aldus de regionale autoriteiten van Ile-de-France. 

Illegaal migrantenkamp in het noorden van Parijs ontruimd
Beeld REUTERS

 Het is al het 34ste illegale migrantenkamp dat ontruimd wordt in Parijs sinds 2015.

Twitter bericht wordt geladen...