Google bindt strijd aan met Skype en FaceTime

Google gaat de strijd aan met de Skype's, FaceTime's en Facebook Messengers van deze wereld. De internetgigant lanceert vandaag namelijk "Duo", een nieuwe videobel-applicatie.

Het bedrijf achter de populaire zoekwebsite kondigde in mei al aan dat er een nieuwe smartphone-applicatie zou aankomen, maar wachtte tot vandaag voor de definitieve uitrol ervan. Met de app kunnen gebruikers bellen terwijl ze de persoon aan de andere kant van de internetlijn ook te zien krijgen.

De applicatie - die de naam "Duo" meekreeg - verschilt maar weinig van de andere populaire videobel-apps zoals FaceTime (van Apple), Skype (Microsoft) en Facebook Messenger. Een leuk nieuwigheidje is wel "Knock Knock", waardoor mensen die worden opgebeld al voor ze opnemen live beelden krijgen van de beller. Bij de concurrentie krijg je meestal niet meer dan een foto te zien.

De applicatie is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS. Wie wil werken met het leukigheidje "Knock Knock" kan dat enkel via Android.

"Duo" gebruikt telefoonnummers om gebruikers te identificeren en kan dus worden gebruikt zonder Google-account. Groepsgesprekken zijn niet mogelijk.

Meest gelezen