© AP

Scorende Van Damme ligt met LA Galaxy uit US Open Cup

Jelle Van Damme is met Los Angeles Galaxy uitgeschakeld in de kwartfinales van de US Open Cup, het Amerikaanse bekertoernooi. Op het veld van San Jose Earthquakes verloren Van Damme en co maandagavond met 3-2.

Jelle Van Damme opende na drie minuten de score voor de bezoekers met een rake kopbal na een hoekschop. San Jose nam daarna de bovenhand met treffers van Chris Wondolowski (16. en 51.) en Danny Hoesen (62.). En owngoal van Andrew Tarbell (84.) zorgde nog even voor spanning, maar dichter kwam Galaxy niet meer. Centrale verdediger Van Damme was naar goede gewoonte aanvoerder van zijn team.

Nederlander wordt ploegmaat van Van Damme

Pele van Anholt zet zijn voetballoopbaan voort in Amerika. De 26-jarige Nederlandse verdediger die geen nieuw contract kreeg bij Willem II gaat spelen bij Los Angeles Galaxy. Volgens de Amerikaanse club kwam Van Anholt maandag aan in Los Angeles. Hij wordt dinsdag gekeurd en zal zich dan aansluiten bij de groep. De oud-speler van sc Heerenveen wordt bij LA Galaxy ploeggenoot van Jelle Van Damme.

LA Galaxy speelt komend weekend een oefenwedstrijd tegen Manchester United, waarin Van Anholt zou kunnen debuteren. Het is dan ook uitkijken naar het mogelijke debuut van Romelu Lukaku in het shirt van de Mancunians.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer