Man neergestoken in Gent: verdachte opgepakt voor slagen met dood tot gevolg

De 29-jarige man die opgepakt werd na de dood van een 31-jarige man zaterdagavond in de Gentse deelgemeente Ledeberg, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De man werd niet aangehouden voor moord, maar voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

adm

De feiten gebeurden rond 23 uur in de Langestraat in Ledeberg. De 31-jarige man werd om het leven gebracht door een messteek, zegt het parket. “De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen. De verdachte, een man van 29 jaar oud uit Ledeberg kon kort na de feiten gevat en gearresteerd worden. Een wetsgeneesheer werd aangesteld.” Het labo, het ‘afstappingsteam’ en ook het parket en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse.

De verdachte werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. Het parket vroeg zijn aanhouding. De man werd inderdaad aangehouden, maar voor de kwalificatie opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en met de dood tot gevolg. De man had volgens de eerste gegevens van het onderzoek dus niet de bedoeling het slachtoffer om het leven te brengen. Het parket geeft geen verdere details over de aanleiding en de omstandigheden van de feiten, die op straat gebeurden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen