Koppeltje heeft seks op Brugse Vesten terwijl iedereen het kan zien: “Dit kan absoluut niet”

Op een filmpje, dat sinds een aantal dagen de ronde doet op de sociale media, is te zien hoe een man en een vrouw seks hebben op de Vesten in Brugge. De politie, die niet op de hoogte werd gebracht, is niet te spreken over de feiten.

koen theuns

De vrijpartij werd vlak bij de Kruispoort gefilmd. Dat ondertussen fietsers en voetgangers passeren, en dat ze ook te zien is vanaf de drukke stadsring aan de overkant van het water, kan hen duidelijk niet deren. Het voorval werd gefilmd vanuit een auto en viel duidelijk niet in de smaak bij de inzittenden.

Ook de politie, die niet op de hoogte was, is niet te spreken over de feiten. “We willen graag ruimdenkend zijn, maar dit kan absoluut niet. Dat dit op zo’n zichtbare locatie gebeurt, is onbegrijpelijk”, zegt een woordvoerder van de Brugse politie.

Toch hoeft het koppel geen gevolgen te vrezen, want de voor de politie komt de informatie te laat en zijn de beelden te onduidelijk. “We betreuren dan ook dat deze beelden wel de weg vinden naar de sociale media, maar dat wijzelf geen enkele melding hebben mogen ontvangen. Als we niet op de hoogte worden gebracht, kunnen we ook niet ingrijpen.”

Zo komt het koppel goed weg, want de straffen op openbare zedenschennis zijn niet mals: gevangenisstraffen van acht dagen tot één jaar en geldboetes van 26 tot 500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen