© Samara

Airbnb slaat nieuwe weg in en gaat zelf bouwen

Terwijl Airbnb op vandaag nog steeds de grootste wereldwijd is inzake het delen van logies, wordt er toch aan dat rijk geknabbeld. Omdat meer en meer steden en landen het bedrijf en de verhuurders maatregelen en belastingen opleggen, denkt het al volop na over andere initiatieven. Zo gaat het in Japan een nieuw project uittesten waarbij het zelf het logement bouwt.

flb

Naast de bekende verhuursectie beschikt Airbnb met Samara ook over een innovatief lab en designstudio in één. Daarmee gaat het op zoek naar nieuwe vormen van logies aanbieden, maar ook naar systemen die gewoontes inzake delen en vertrouwen grensverleggend benaderen. Om een van de projecten uit te testen, besloot het in Yoshino in Japan voor het eerst zelf een huis te gaan bouwen. In het woud daar komt vanaf oktober een klein gemeenschapshuis te staan dat door reizigers betrokken kan worden, maar evengoed kan dienen om de mensen van de regio dichter bij elkaar te brengen. Voor de bouw van het huis zelf werd bovendien een beroep gedaan op designers en vakmensen uit de buurt.

Met dit initiatief wil Airbnb niet alleen de gemeenschap meer betrekken, het wil hen dankzij de ontmoetingen met reizigers ook aansporen om zelf hun huizen open te stellen voor hen. Veel toeristen zakken namelijk naar de Yoshino af om er de prachtige bloeiende roze kersenbloesems te zien. Hetzelfde wordt ook van de gasten verwacht, het is niet de bedoeling dat ze de deur van hun kamer achter zich dichttrekken, maar wel contacten leggen met de bewoners en de andere toeristen. De inkomsten die het huis oplevert, worden trouwens gebruikt om te investeren in het culturele erfgoed en de toekomst van de regio. Op die manier moet het Yoshino Cedar House er ook voor zorgen dat minder jongeren wegtrekken naar de grote steden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer