Manon De Roey grijpt koppositie na baanrecord op Ribeira Sacre International Open golf

Manon De Roey heeft zich na een sterke openingsronde van 63 slagen aan de leiding gegolfd op het Ribeira Sacre International Open (Let Access Series/35.000 euro) in het Spaanse Lugo.

De 25-jarige Antwerpse, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte meteen twee birdies weg en dit op de holes tien en elf. Na birdies op de holes vijftien en zeventien rondde ze haar eerste negen holes af in vier onder par. De Roey, momenteel zesde in het Let Access Series-klassement, ging op haar elan verder en lukte nog birdies op de holes drie, vier, zeven en negen. Op de zesde hole moest ze een bogey op haar kaart schrijven.

Met haar ronde van 63 slagen, zeven onder par, zette De Roey een baanrecord neer. In de tussenstand telt ze twee slagen voorsprong op de Oostenrijkse Nina Muehl. De derde plaats, op drie slagen van De Roey, wordt gedeeld door de Française Agathe Sauzon en de Tsjechische Nina Pegova.

De Roey, die dit seizoen al drie toptiennoteringen behaalde, kan dankzij een topprestatie een stap dichter komen bij een ELPGA Tour-kaart. Zo is de top vijf aan het einde van het Let Access Series-seizoen meteen geplaatst voor de ELPGA Tour 2018, het hoogste Europese niveau.

Stand na eerste ronde:

1. Manon De Roey (Bel) 63 -7

2. Nina Muehl (Oos) 65

3. Nina Pegova (Tsj) 66

. Agathe Sauzon (Fra) 66

5. Eva Gilly (Fra) 67

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer