Bij overstap naar nieuwe bank zal domiciliëring automatisch volgen

© IMAGEGLOBE

Vanaf 1 februari volgend jaar wordt veranderen van bank nog makkelijker. Vanaf dan moet je mensen die je geregeld betalen (je werkgever) of die jij geregeld betaalt (bv de elektriciteitsmaatschappij) niet meer inlichten. Dat doen de banken zelf wel.

pom

Wie vandaag van bank verandert, moet zelf nog de lopende betalingen en domiciliëringen regelen. Vaak is dat een hindernis om van bank te veranderen. Vanaf februari volgend jaar moet de klant daar zelf niets meer voor doen. De banken moeten dat dan onderling regelen. Via de dienst Bankswitching worden dienstenleveranciers op de hoogte gebracht van het nieuwe rekeningnummer. Ook regelmatige betalers worden ingelicht.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) licht toe: “Bij een overstap naar een andere bank, worden schuldeisers en regelmatige betalers vanaf 1 februari 2018 automatisch op de hoogte gebracht van het nieuwe rekeningnummer. Dat zorgt ervoor dat een domiciliëring voor bijvoorbeeld energie niet langer opnieuw zal moeten worden geregeld. Ook de werkgever zal het rekeningnummer automatisch ontvangen, zodat hij het loon op het nieuwe rekeningnummer kan storten.”

Het enige wat de klant nog moet doen is aanvinken voor welke betalingsopdrachten hij zijn nieuwe rekeningnummer wil doorgeven. De dienst Bankswitching geeft zelf wel het rekeningnummer door aan de schuldeisers (bijvoorbeeld het gasbedrijf).

De kosten voor deze operatie worden door de banken gedragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen