Bekende stuntrijder uit Olen buiten levensgevaar na zware val op festival

© Joren De Weerdt

De Kempense stuntrijder William van den Putte (33) is zaterdag in Nederland zwaar ten val gekomen. Hij raakte ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar.

doro, mph

Van den Putte is een bekend persoon in de motorstuntwereld. Hij is al jaren te zien op de Zwarte Cross in het Nederlandse Lichtenvoorde, dat is een vierdaags festival waarin onder meer muziek, motorcross en stunts centraal staan.

Op Ground Hero, een stuntbaan centraal op het festivalterrein, kwam de Olenaar zaterdagmiddag bij een sprong naast de schans terecht. Hij smakte met zijn hoofd tegen de grond en raakte ernstig gewond. Van den Putte werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht.

Zondag meldt de organisatie van het festival dat de Kempenaar buiten levensgevaar is. Hij is ook weer bij bewustzijn.

© foto Joren De Weerdt

Sportpaleis

William ‘Willis’ Van den Putte was vorig jaar de enige Belg die mocht deelnemen aan Nitro Circus Live in het Antwerpse Sportpaleis, een show met de internationale top uit het freestyle motorcross. De dertiger is naar eigen zeggen de eerste Belg ooit die met zijn motor vanaf een schans een backflip – een achterwaartse salto – tot een goed einde bracht. In 2013 zweefde de Kempenaar na een crash wekenlang tussen leven en dood.

Vorige maand haalde Van den Putte nog zilver op de Nitro World Games in de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen