© GVA

Permanent trampolinepark van 2.000 vierkante meter palmt oude sporthal in

In Hoboken opent binnenkort Megabounce, het eerste permanente trampolinepark in Antwerpen: 2.000 vierkante meter vol springtoestellen voor beginners en professionelen.

Jan Stassijns

De vroegere sporthal Extra Time in Hoboken, een deel van de oude sportterreinen van ­Alcatel-Bell krijgt een volledige make-over. De sporthal wordt omgevormd tot het eerste permanente trampolinepark in Antwerpen. Een ruimte van bijna 2.000 vierkante meter vol trampolines, het spreekt tot de verbeelding.

Onderverdeeld in zones

In de tweede helft van augustus opent Megabounce al de deuren. Vandaag wordt er nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. De contouren van het park staan er al, de trampolines zelf volgen snel.

“Het park is onderverdeeld in zones”, zegt Jan ­Fransen, de zaakvoerder van ­Megabounce. “De Fun Area bestaat uit een aaneenschakeling van trampolines, waar je van de ene naar de andere kant kunt springen. In de Skill Area kunnen bezoekers hun kunstjes verfijnen op het grote valkussen en er is ook een gedraaide ladder waar je op kan klimmen. In de sportzone kun je terecht voor een potje basketbal of trefbal. Of wat specialer: ­aerobal, een combinatie tussen trampolinespringen, volleybal en korfbal.”

Het park staat permanent onder toezicht van vier jumpmasters, die instaan voor de veiligheid. Megabounce heeft een minimumleeftijd van 8 jaar. Tot 12 jaar moeten kinderen vergezeld worden door een volwassene. Tussen 13 en 18 jaar moeten ­jongeren ook schriftelijke toestemming hebben van hun ouders.

Voor een uurtje betaalt u 13,5 euro en krijgt u ook sokken. De volgende keer, zonder sokken, bedraagt de kostprijs 12 euro.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER