© Jeroen Fissette

Tennistornooi Young Champions Cup Hasselt zoekt nog gastgezinnen

Van maandag 7 tot zaterdag 12 augustus gaat de 19de editie van de Young Champions Cup door. Dat is een internationaal tennistornooi voor jongeren tussen 12 en 14 jaar. Daarvoor doet de organisatie opnieuw een oproep naar gastgezinnen. Die mogen zich nog steeds melden via nadine.rubens@telenet.be

Jeroen Fissette

Het tornooi dat op Tennisclub Excelsior in Hasselt plaatsvindt, is uniek in ons land en maakt deel uit van de Young Stars World Series, een circuit van vijf toptornooien die plaatsvinden in Parijs, Velp, Nantes, Düren en dus ook Hasselt. Deze tornooien zijn vergelijkbaar met de Grand Slam-tornooien maar dan voor jongeren. De ex-deelnemers in Hasselt bewijzen de kwaliteit van het tornooi. Victoria Azarenka, Juan Martin del Potro, David Goffin, Stanislas Wawrinka, Kim Clijsters, Kei Nishikori, … allen sloegen ze als jeugdspeler hun eerste rake ballen op het internationaal tenniscircuit op Hasseltse bodem.Het tornooi op tennisclub Excelsior is ook uniek omwille van het concept van gastgezinnen. Zo veel mogelijk deelnemers worden immers ondergebracht bij gezinnen uit de streek. Een formule die erg aanslaat bij de spelers. “Wij vernemen ieder jaar opnieuw van de coaches dat deze jongens en meisjes een fantastische week beleven in de families waar ze worden opgevangen. Deze jongelui zijn al heel wat weken weg uit hun vertrouwde omgeving. Meestal verblijven ze dan in een hotel of een jeugdherberg, dus een weekje in een toffe familiesfeer kan wonderen doen. En het is voor iedereen sowieso een unieke ervaring om een andere cultuur te leren kennen,” aldus Nadine Rubens die bij Excelsior instaat voor de organisatie van de gastgezinnen. In de loop der jaren zag zij blijvende vriendschappen groeien tussen de gastgezinnen en de spelers, over de continenten heen.

Wat houdt het in om gastgezin te zijn? “Onze spelers komen aan in Hasselt op zondag 6 augustus. Van een gastgezin wordt daarna verwacht dat ze de spelers een degelijke slaapplaats aanbieden en een ontbijt. Verder zouden de spelers iedere ochtend naar de club gebracht moeten worden en ze 's avonds (vanaf 18u) terug afgehaald. De spelers krijgen iedere middag en avond een warme maaltijd aangeboden op de club. Daar moeten de gastgezinnen dus niet voor zorgen. Komen supporteren voor je gastspeler "mag" altijd maar "moet" niet,” laat Nadine Rubens nog weten.

Wie interesse heeft om de volgende Kim Clijsters of Roger Federer een week lang in huis te hebben, mag zich melden bij Nadine Rubens via nadine.rubens@telenet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer