Direct naar artikelinhoud
Videogames

De beste videogames voor in de reiskoffer

Naast (puzzel)boeken, tijdschriften, gezelschapsspelletjes en muziek is de kans groot dat er ook een aantal videogames meegaan in de reiskoffer. Al zijn die mogelijk een beetje anders dan degene die je thuis speelt: het platform waarop je ze speelt moet makkelijk mee te nemen zijn, en de games zelf zijn liefst iets chiller van tempo. Hier zijn vijf tips.

Monument Valley 2 (iOS)

Met hun vervolg op de fenomenale, sprookjesachtige mobiele puzzelgame Monument Valley, waarin je M.C. Escher-achtige labyrinten naar je hand moest zetten door hun onderdelen te draaien en verheffen, kreeg maker Ustwo iets unieks voor elkaar: met Monument Valley 2 maakten ze tegelijkertijd een game die qua speelbaarheid bijna zo goed is als zijn voorganger, en hem op gebied van emotionele kracht (met deze keer de liefde tussen moeder en dochter als thema) zelfs overtreft.

Monument Valley 2 (iOS)
Beeld RV

Mini Metro (iOS/Android)

Een behaaglijk sleepspelletje waarin je het metrostelsel van wereldsteden als Londen, New York en Berlijn naar eigen inzicht opnieuw kunt aanleggen, met lijnen die je kunt introduceren en verlengen op het bekende metroplannetje. Maar wel ervoor zorgen dat de boel een beetje goed blijft draaien, natuurlijk: goed in de gaten houden waar er veel verkeer is en waar nodig extra capaciteit toevoegen, anders dreigt het ondergrondse verkeersinfarct.

Mini Metro (iOS/Android)
Beeld RV

Lees ook: Op zoek naar een smartphone? Hierop moet je letten.

Hey! Pikmin (3DS/2DS)

In Hey! Pikmin verzamel je peenvormige creaturen door op een fluitje te blazen, waarna je ermee kunt gooien naar objecten die je pad kruisen en zo logische puzzels oplost. Dat Pikminsmijten lijkt echter makkelijker dan het is: bij momenten moet je je aandacht verdelen tussen meerdere te bekogelen objecten, en sommige bevinden zich op lastig bereikbare plaatsen.

Hey Pikmin screenshots gamesBeeld RV

ARMS (Nintendo Switch)

Naast de 3DS- en 2DS-consoles kun je ook gerust Nintendo's demonteerbare Switch in zijn tabletvorm meenemen op vakantie. De voor vakantiegebruik meest geschikte game die erop verscheen is ARMS, een vechtgame met uitverende bokshandschoenen die tegelijkertijd behendigheid en tactisch inzicht van je vraagt.

ARMS screenshots gamesBeeld RV

Vergelijk hier prijzen van alle games.

Thimbleweed Park (Windows/MacOS)

En als, tot slot, de laptop meereist, dan is deze een aanrader. Een aandoenlijke game in antieke pixelgraphics waarmee Ron Gilbert, de maker van klassiekers als The Secret of Monkey Island, een spectaculaire terugkeer forceerde naar het ondertussen zo goed als uitgestorven genre van de adventuregame, dat hij een kwarteeuw geleden zelf groot hielp maken. Rondlopen, nadenken en converseren met een cast van prettig gestoorde personages is de boodschap.

Thimbleweedpark screenshots gamesBeeld RV

Meer technologienieuws

Waar staat virtual reality binnen enkele jaren?

Onmisbare gadgets voor zon-, zee- en strandpret

Netflix meldt recordgroei abonnees