© Marc Van Hecke

Jules Hesters grijpt net naast medaille op EK piste in Portugal

Jules Hesters eindigde knap vijfde in de afvalling voor beloften. De Portugees Oliveira trok voor eigen volk het laken naar zich toe op het EK piste in het Portugese Anadia. Tuur Dens, een eerstejaars en dus aan verkennen toe op het Europese toneel, eindigde zesde in de scratch.

fdg

Hesters toonde een grote baanvastheid en hield in dit zeer hectische nummer lange tijd stand. Na een bijzonder snelle race eindigde de Gentenaar op ererang. Morgen rijdt Hesters de scratch. Vorig jaar behaalde hij in dit nummer de Europese titel.

Hesters: “Brons had gekund”

Gentenaar Jules Hesters weerde zich in de afvalling als een duivel in een wijwatervat. Dat Hesters, vorig jaar Europees kampioen scratch bij de junioren, al over enige ervaring beschikt, bleek in de altijd hectische afvalling.

Een paar keer kwam er schouderwerk aan te pas. In de finale toonde de Portugees Rui Oliveira een duidelijke meerwaarde. “Er zat meer in”, zuchtte Hesters.

“Er werd behoorlijk wat gekwakt, maar dat ligt me wel. In het slot geraakte ik ingesloten. Brons had gekund. Hopelijk heb ik morgen (vandaag) dezelfde benen in de scratch”, zegt de neo-belofte.

Tuur Dens zesde, Shari Bossuyt achtste in scratch U19

Dens mengde zich niet in de talrijke aanvalspogingen, maar schoof in het slot toch naar voor. Shari Bossuyt eindigde achtste in deze pistediscipline. Dens eindigde eerder op de dag met Fabio Van Den Bossche, Nicolas Wernimont en Brent Van Mulders achtste in de kwalificaties van de ploegenachtervolging. Morgen rijdt dit kwartet de reeksen ploegenachtervolging met een ereplaats als inzet.

Ploegenachtervolgers U23 met enige ambitie

Lindsay De Vylder, Robbe Ghys, Gerben Thijssen en Sasha Weemaes verdedigen morgen de Belgische kleuren in de ploegenachtervolging voor U23.

De Vylder, Ghys en Thijssen schitterden al eerder in dit nummer. De Vylder en Ghys maakten met Kenny De Ketele en Moreno De Pauw deel uit van het kwartet dat onder de magische vier minutengrens dook. Een stek bij de eerste vier is de uitdaging.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer