© Raymond Lemmens

Lommelaar (31) riskeert 6 jaar cel voor tweede verkrachting van ex

De 31-jarige Wim K. uit Lommel riskeert 6 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor de verkrachting van zijn ex. Het was de tweede keer dat zijn ex het slachtoffer werd van zijn seksuele agressie.

De beklaagde werd begin 2017 al tot 37 maanden cel veroordeeld in het eerste verkrachtingsdossier. In november 2015 was het toen 28-jarige slachtoffer met trekbandjes om de enkels en polsen aan het bed vastgemaakt. De man kleefde ook tape over haar mond. De opsluiting werd als verzwarende omstandigheid bewezen verklaard, omdat de vrouw niet weg kon uit de slaapkamer en ook geen hulp kon roepen.

Na zijn eerste veroordeling trok de beklaagde eind vorig jaar opnieuw naar zijn ex om haar lastig te vallen. Die zaak werd woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank achter gesloten deuren behandeld. Wim K. werd bijgestaan door zijn raadsman Robby Loos. Het slachtoffer, dat zich burgerlijke partij stelde, kreeg bijstand van haar advocate Marijke Winters en iemand van slachtofferbegeleiding.

Voor de burgerlijke partij werd woensdag de aanstelling van een gerechtsdeskundige gevraagd om de schade exact te begroten. Beklaagde verzette zich daar niet tegen. De verdediging verzette zich wel tegen de vordering van het openbare ministerie.

De rechtbank in Hasselt doet op woensdag 26 juli uitspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer