Dieven aan de haal met fortuin aan met peperdure en loodzware buitenboordmotoren

© tvo

Watersportclub Costa Zela vzw uit Zele kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag dieven over de vloer. Minstens drie verdachten gingen er aan de haal met twee buitenboordmotoren van plezierboten. Goed voor 35.000 aan nieuwwaarde. De politie onderzoekt de zaak.

cma

“Zo’n motorblok weegt ruim 220 kilo, dus ze waren minstens met drie”, zegt Ivan Van Den Broeck, voorzitter van Costa Zela vzw. Zijn club kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag dieven over de vloer. “Ze wisten goed waar ze mee bezig waren”, zegt de voorzitter. “Het motorblok van onze toegangspoort is bijna volledig ontmanteld, waarna ze op het terrein kwamen.”

Camera’s afgedekt

De daders zijn kort te zien op de camerabeelden van de watersportclub. “Maar ook die hadden ze gezien”, klinkt het. De daders klommen op het dak en gooiden een zeil over de camera’s.

Uiteindelijk gingen ze aan de haal met twee buitenboordmotoren. “Als de eigenaars alles nieuw zouden moeten kopen, kost het hen zeker 35.000 euro”, zegt de voorzitter.

Een van de slachtoffers is een twintiger die al zijn spaargeld in zijn plezierboot investeerde. “Voor hem is dit een zware tegenslag, maar ook de rest van de club reageert aangeslagen.”

Voorzitter Van Den Broeck zegt dat de club in de toekomst extra veiligheidsmaatregelen zal nemen. De politie van de zone Berlare-Zele kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. De daders worden opgespoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen