Kamer op slot: twee jonge meisjes komen om bij woningbrand

© google maps

Twee jonge meisjes zijn in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een woningbrand in Ghlin (Henegouwen). De kinderen waren aan het slapen in hun kamer. Hun moeder en grootmoeder liepen een rookintoxicatie op. Er is een onderzoek geopend om de oorzaken van het drama te bepalen.

mtm

De brand ontstond rond 2.30 uur op de tweede verdieping in de woning in de rue de la Poste, in de kamer van de moeder van de twee meisjes.

De brandweer was snel ter plaatse en kreeg van de moeder te horen dat haar twee dochters nog altijd in het huis, op de derde verdieping, zaten. Ondanks het feit dat ze bijna niets zagen in de vuurzee, gingen de brandweermannen toch naar binnen en wisten ze de meisjes te vinden. Er werd ter plaatse geprobeerd om de meisjes te reanimeren, maar dat lukte niet. De meisjes overleden onderweg naar het ziekenhuis.

"De meisjes sliepen in hun slaapkamer op de bovenverdieping. De deur was om veiligheidsredenen op slot", zegt Philippe Borza, commissaris van de politiezone Bergen. "De trap die naar hun kamer leidt, is inderdaad abrupt. De twee andere bewoners van het huis, de moeder en de grootmoeder, werden met een rookintoxicatie gehospitaliseerd, maar hun levens zijn niet in gevaar."

Er is een onderzoek geopend. "Het is nog te vroeg voor uitspraken, want de experten van het parket en verschillende diensten moeten donderdagochtend nog ter plaatse komen", besloot commissaris Borza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen