© BELGA

Hamontse Elise Mertens stijgt naar 47e plaats, haar hoogste WTA-notering

Elise Mertens maakt voor het eerst deel uit van de top vijftig van de wereld. Op de maandag gepubliceerde nieuwe WTA-ranking klimt ze acht plaatsen naar nummer 47.

belga

De 21-jarige Mertens dankt haar nieuwe topnotering aan de knappe prestatie die ze vorige week neerzette op het graveltoernooi in het Zweedse Bastad. De Limburgse plooide er pas in de halve finale tegen het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki.

Kirsten Flipkens, de tweede Belgische in de top honderd, stijgt een plaatsje en staat 84.

Alison Van Uytvanck (104e, -2) gaat licht achteruit, een kleine winst is er voor Maryna Zanevska (126e, +2) en Yanina Wickmayer (127e, +2).

Bovenaan de wereldranglijst zijn er geen verschuivingen. De Tsjechische Karolina Pliskova behoudt de eerste plaats voor de Roemeense Simona Halep en de Duitse Angelique Kerber. Ook de rest van de top vijftien verandert niet.

De Tsjechische Katerina Siniakova, die de titel pakte in Bastad, klimt zeventien plaatsen en is 39e.

De Chinese Shuai Peng wint dankzij haar toernooizege voor eigen volk in Nanchang negen posities. Zij staat nu 23e. Verliezend finaliste Nao Hibino maakt de grootste sprong in de top honderd. De Japanse, 72e, gaat twintig banken vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer