(themabeeld) © shutterstock

Opnieuw Belgisch gezin betrokken bij zwaar verkeersongeval in Duitsland: moeder in levensgevaar

Enkele dagen nadat een restaurantuitbater uit Oosterzele om het leven kwam, is er opnieuw een Belgisch gezin betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval op een Duitse snelweg. Een 48-jarige vrouw is in levensgevaar, haar echtgenoot (56) raakte lichtgewond. Hun twee dochters van 19 en 15 bleven ongedeerd.

mtm

Het ongeval vond maandagochtend rond 4.30 uur plaats op de Duitse A4-snelweg richting Aken, ter hoogte van Kreuz Kerpen. Een 28-jarige bestuurder van een zwarte Opel Astra reed in op de Hyundai van de Belgen. De bestuurder wilde om een nog onduidelijke reden plots vanop de linkerrijstrook helemaal naar de rechtse. In het midden knalde hij tegen de Hyundai. Door de kracht van de impact begon de Hyundai te tollen, de Opel Astra knalde links tegen de vangrail. De vader van het gezin, die achter het stuur zat, kon de hulpdiensten verwittigen.

Zijn echtgenote lag op het moment van de feiten samen met hun twee dochters te slapen op de achterbank. De vrouw raakte zwaargewond en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De twee tienermeisjes liepen geen verwondingen op. Ook de bestuurder van de Opel raakte zwaargewond.

De A4 bleef urenlang volledig afgesloten en ging pas opnieuw open rond 9 uur. In de kilometerslange file die daardoor ontstond, gebeurde nog een tweede ongeval. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

Enkele dagen geleden kwam er al een Belg om het leven bij een ongeval op een Duitse snelweg. Een 43-jarige restaurantuitbater uit het Oost-Vlaamse Oosterzele liet het leven op de Duitse A3-snelweg. Zijn vrouw van 42 en zijn 17-jarige zoon verkeren in levensgevaar en worden in een coma gehouden. Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen in volle vaart inreed op de camper van het gezin, dat op de terugweg was van vakantie.

Vrachtwagen ramt camper van Vlaams gezin in Duitsland: vader (43) overlijdt, moeder en zoon in coma

© NEWS5

Een 43-jarige Vlaamse man is vrijdagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Duitse A3-snelweg. Zijn vrouw en zoon zijn in levensgevaar nadat een vrachtwagen in volle vaart inreed op de camper van het gezin, dat op de terugweg was van vakantie.

Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag op de A3 tussen Geiselwind en Schlüsselfeld in de Duitse deelstaat Beieren. Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur reed zonder te remmen in op een mobilhome die achteraan in een file stond. Die knalde vervolgens tegen de camper voor zich. Er waren verschillende andere voertuigen bij het ongeval betrokken en de camper werd volledig verpletterd.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en slaagden erin om drie Vlamingen uit de camper te halen. De man uit het Oost-Vlaamse Oosterzele overleefde het ongeval niet. Zijn vrouw (42) en zoon (17) werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

“Het gezin was op de terugweg van vakantie”, zegt burgemeester Johan Van Durme van Oosterzele. “Ze baten een restaurant uit in Velzeke (een deelgemeente van Zottegem, nvdr.) maar wonen in Oosterzele. De moeder en zoon werden naar twee ziekenhuizen in Duitsland gebracht. Ze worden allebei in een coma gehouden. Ik ben vandaag bij de nabestaanden geweest en de dienst slachtofferbejeging van de lokale politie is het nieuws komen vertellen. De verslagenheid is groot, het is verschrikkelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De A3 richting Frankfurt was vrijdag enkele uren volledig afgesloten door het ongeval en ook in de andere richting was er een lange kijkfile.

© NEWS5

Zussen van omgekomen Vlaming (43): “We vinden het niet kunnen dat wij zo laat pas gecontacteerd werden”

© NEWS5, VTMNIEUWS

Restaurantuitbater Kris Manssens uit het Oost-Vlaamse Oosterzele kwam vrijdagmiddag om het leven toen hij samen met zijn vrouw en 17-jarige zoon slachtoffer werd van een tragisch auto-ongeval in Duitsland. Moeder en zoon liggen momenteel nog in een coma. De zussen van de man kregen zaterdagochtend pas het vreselijke nieuws te horen. “Dat is niet kunnen,” vertellen de vrouwen aan VTM Nieuws. De familie wil nu zo snel mogelijk naar Duitsland trekken.

© rr

De familie begrijpt niet waarom ze pas vandaag op de hoogte werd gebracht. “Het is vrijdagmiddag gebeurd en wij werden pas zaterdagochtend op de hoogte gebracht. Ik vind dat gewoon niet kunnen dat wij zo laat verwittigd zijn. Zeker de dag van vandaag. Het is verschrikkelijk om zoiets te moeten meemaken. Maar nu weten we nog niets. Onze schoonzus en neefje liggen in levensgevaar 100 km van elkaar nadat ze weggevoerd werden met een helikopter.”

De lokale politie van Oosterzele liet aan VTM Nieuws weten dat ze gisteravond langsgeweest zijn bij de familie. Er was echter niemand thuis en dergelijk nieuws moeten ze persoonlijk melden.

Familie trekt naar Duitsland

De huisdokter van de familie is vanmorgen alleszins onmiddellijk naar Duitsland vertrokken en houdt de familie op de hoogte. De zussen zijn van plan om hem achterna te gaan, ook al wordt dat afgeraden door de politie.

“Morgen zijn we van plan om naar Duitsland te trekken. Als Tamara misschien wakker wordt, willen we erbij zijn als ze het slechte nieuws te horen krijgt. Want ze weet waarschijnlijk zelf nog niet dat Kris dood is...”

LEES OOK. Vrachtwagen ramt camper van Vlaams gezin in Duitsland: vader (43) overlijdt, moeder en zoon in coma

Familie wil vrouw en kind samen laten ontwaken na dodelijk ongeval met camper in Duitsland

© NEWS5

De vrouw en haar zoon die vrijdagnamiddag zwaargewond raakten bij het ongeval met een camper op de A3 in Duitsland, waarbij de vader om het leven kwam, worden vermoedelijk maandag samen uit hun kunstmatige coma gehaald. “Ze lagen in verschillende ziekenhuizen, maar als hun toestand het toelaat worden ze samengebracht om te ontwaken en het nieuws van het overlijden met de familie te verwerken”, zegt burgemeester Johan Van Durme van het Oost-Vlaamse Oosterzele, waar de slachtoffers wonen.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur op de A3 tussen Geiselwind (Kreis Kitzingen) en Schlüsselfeld (Landkreis Bamberg). Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur reed in een file achteraan in op de mobilhome van het gezin uit Oosterzele. Er waren verschillende andere voertuigen bij het ongeval betrokken en de camper werd volledig verpletterd. De man uit Oosterzele overleefde het ongeval niet. Zijn vrouw (42) en zoon (17) werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Het levensgevaar is intussen geweken maar ze verkeren nog altijd in een kunstmatige coma. “De moeder en zoon werden naar twee ziekenhuizen in de buurt van Nürnberg gebracht en ze worden allebei in een coma gehouden. Als hun toestand het toelaat worden ze samengebracht om te ontwaken en het nieuws van het overlijden met de familie te verwerken. De familie is onderweg samen met de huisdokter van het gezin”, zegt burgemeester Van Durme.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER